2012. július 9., hétfő

Mustáros sertéscomb petrezselymes burgonyával

      
           Tombol a nyár, nagy a hőség, vedeljük a hűtőből a vizet és csak vegetálunk. A sütemények készítése kizárt, csak gyümölcsleveseket kíván mindenki, utána esetleg egy kis egyszerű főzeléket. Aztán megint jöhet a hideg dinnye vagy fagyi, de abból ipari mennyiségben.
           A mai ebédet nagyon gyorsan összehoztam, mert ugye könnyű főzni, ha van miből.
           Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 3 közepes hagyma, 2 paprika, só, bors, 1 kisk. pirospaprika, 100 ml olaj, 2 evk. mustár, 1 evk. liszt.
            A felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát meg a paprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, felöntjük egy kis vízzel.és készre pároljuk. A mustárt a liszttel, egy kevés vízzel elkavarjuk, majd ezzel a kötéssel a pörköltet besűrítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Guszta! Nagyon finom lehet így mustárral. Olyan vadas jellege lehet, én eddig csak tejföllel csináltam, de kifogom próbálni majd így!

    VálaszTörlés
  2. Nyami, ezt vacsira is elfogadnám :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!! Én is sokszor készítem így a húst, csak még petrezselyemzöldet is teszek bele, jó apróra összevágva.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett! A mustártól gondolom kicsit savanykás, ami jól eshet ebben a melegben :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper!:) Már tudom is, holnap mi lesz az ebéd:))

    VálaszTörlés
  6. Ma ez volt az ebéd nálunk. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  7. Lányok!
    Örvendek, hogy ihletet adhattam a napi menühöz!
    Lenka!
    Köszönöm hogy itt jártál, még visszavárlak!!
    Örülök, hogy tetszett a recept.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...